Yün Cami Halısı ve Akrilik Cami Halısı

Yün doğal dokusu ile dokuma sektöründe en kaliteli malzemeler arasındadır. Yün cami halısı nedir ve neden kullanılması tavsiye ediliyor? Çünkü yün halıların hem sağlık açısından hem de doğal alması açısından birçok avantajı bulunmaktadır.

Ebrar Halı olarak biz en kaliteli yün kullanarak yün cami halıları imal ediyoruz. Yün günümüze kadar giyim, halı, kilim ve diğer dokuma ürünlerinin ana maddesi olarak kabul görmüştür. Kaliteli bir yün istenilen renge boyanabilir ve çok uzun süre bu rengini muhafaza edebilir.

Ayrıca yün çeşitli hava şartlarına da yüksek dirençli olduğundan sağlamlık açısından da tercih edilmektedir. Camiler de halka açık ve yoğun olarak kullanılan alanlar olduğundan camilerin zemininde yün cami halıları kullanılması avantaj sağlamaktadır.

Camiler Müslümanların huşu içerisinde ibadet yapmaları için kullandıkları alanlardır. Camilerin zemin ne kadar konforlu olursa ibadet için de o kadar kaliteli bir zemin hazırlanmış olacaktır. Ebrar Halı firmamız insanların ibadetinde en üst düzeyde konfor bulabilecekleri yumuşak dokuya sahip yün cami halıları imal etmektedir.

Yün Cami Halıları

Yün hiçbir kimyasal barındırmayan doğal yapısı nedeniyle diğer dokuma türlerinde kullanılan malzemelere göre daha çok tercih edilmektedir. Camiler günde beş vakit girilerek uzun süre oturmayı gerektirdiğinden konforlu olması gereken ibadet mekanlarıdır. Yün cami halıları sahip oldukları yumuşak dokuyla insanlara bu konforu sağlamaktadır.

Yün cami halısı özellikleri arasında belli başlı olanlardan bazıları şöyledir;

  • Yün doğal bir malzemedir
  • Yün istenilen renk boyanabilir
  • Yün ısı yalıtımı sağlar
  • Temizlemesi kolaydır
  • Dayanıklıdır
  • Rutubet ve neme engel olur
  • Ses yalıtımı sağlar

Yün cami halılarının bunlara benzer birçok sağlıklı ve koruyucu özelliği bulunmaktadır. Yün cami halıları diğer dokuma türlerinin aksine toz ve kiri içine hapsederek sağlıklı ortamların oluşmasını sağlamaktadır. Ebrar cami halısı yumuşak dokusu sayesinde temizlerken de içerisinde bulunan toz ve kiri kolayca çekilebilmektedir.

Cami Halısında Yün Neden Tercih Edilir?

Yün insan sağlığı için en uygun dokuma ürünleri arasındadır. Yünün doğal yapısı ısı, nem, güneş, bakteri gibi faktörlerin etkisine en dayanıklı ürünlerdedir. Bu sebeple yün giyim dahil birçok alanda kullanılmaktadır. Ülkemizde bulunan tarihi camiler ve saraylarda günümüze kadar dayanan ve rengini kaybetmeyen halılar yün dokuma halılardır.

Camilerde yün halı kullanılmasının sebeplerinde birisi de sahip olduğu bu uzun ömrüdür. Camilerde kullanılan yün halılar üzerinde gezildiğinde diğer halılar gibi tozun havalanmasını sağlamaz. Aksine yün cami halıları sahip olduğu yumuşak dokusuyla üzerinde bulunan tozu içine çeker ve daha sağlıklı bir ortam oluşmasına yardımcı olur.

Yün kaliteli boyalar kullanılarak istenilen her renge boyanabilir. Böylece yün halılarda inanılmaz bir renk seçeneği ortaya çıkmaktadır. Bununla birlikte desen ve model zenginliği de genişlemektedir. Ebrar Halı olarak biz ülkemizde üretilen en kaliteli yünleri kullanarak geniş bir cami halısı ürün yelpazesine sahibiz. Cami halısı seçiminde müşterilerimize sınırsız seçenek sunarken en uygun fiyat garantisini de sağlıyoruz.

Yün Cami Halısı Modelleri

Yünün her renge boyanabilir olması cami halısı modelleri konusunda geniş bir ürün yelpazesinin oluşmasını sağlamaktadır. Ebrar Halı firması olarak ülkemizde üretimi yapılan en kaliteli yünleri satın alarak birçok modelde cami halıları imalatı yapıyoruz. Ebrar Halı olarak müşterilerimizin talebine uygun tasarımlar yaparak istenilen cami halısı modelleri dokumasını yapıyoruz.

Ebrar Halı firmamızda bulunan cami halısı modelleri arasında;

  • Saflı Cami Halısı
  • Göbekli Cami Halısı
  • Seccadeli Cami Halısı
  • Denesli Cami Halısı
  • Renkli veya Sade Cami Halısı

Modelleri bulunmaktadır. Yün cami halısı ebatları uygulanacak caminin zemin ölçülerine göre düzenlenmektedir. Camiler için özel olarak tasarladığımız yün cami halılarında tasarım ekibimiz cami ölçülerini temel alarak halıların desen uyumunu, zeminde bulunan kolon ve diğer unsurların tam olarak kapanmasını sağlamaktadır. Cami halısı modelleri içerisinde kullanılan dokuma malzemesine göre yün dışında cami halısı akrilik ve polipropilen malzemeler kullanıla farklı modellere sahiptir.

Yün Cami Halısı Desenleri

Ebrar Halı olarak müşterilerimize kendi tasarımlarımız dışında istenilen cami halısı deseni yapabiliyoruz. Yün cami halısı renk ve desen bakımından oldukça geniş seçeneklere sahiptir. Yünün istenilen renge boyanabilmesi neredeyse sınırsız bir renk skalası elde etmeye olanak sağlamaktadır. Camilerde yaygın olarak kullanılan tüm yün cami halısı modellerine Ebrar Halı firmamızın cami halısı katalog ürünleri arasından görmek mümkündür.

Ebrar Halı firmamızın cami halısı kataloğundan tercih etmiş olduğunuz desende halı istenilen cami halı boyutları olarak dokunmaktadır. Ebrar Halı olarak ülkemizdeki en kaliteli cami halısı dokuma tezgâhlarını kullanıyoruz. Böylece cami halısı uygulanacak zeminde açık nokta bırakılmadan ve cami halısı desenleri bütünlüğü sağlanarak döşeme yapılmış olacaktır.

Cami halısı döşeme işlemlerinde ilk dikkat edilmesi gerekenler başında bu desenlerin uyumu vardır. Cami halıları döşemesi yapılırken desenlerin uyumu olmaması durumunda cemaatin saf tutma düzeni de uyumsuz hale gelecektir. Bu sebeple cami halısı döşeme işleminde profesyonel ekipler tercih edilmelidir.

Cami Halısı Döşeme Hizmetleri

Ebrar Halı olarak camilerde kullanılacak halıların döşemesinde profesyonel hizmet sağlıyoruz. Cami halısı döşeme bilgi ve deneyim gerektiren bir iştir. Cami içerisinde bulunan kolonların ve özel alanların doğru bir şekilde döşemesinin yapılarak açık bir nokta kalmazken görsel bütünlüğün korunması için camihalı desenleri birbiriyle örtüşmesine de dikkat edilmektedir.

Cami halı döşeme hizmetlerimizde teknolojiyi etkin olarak kullanan profesyonel ekiplerimiz sıfır hata ile döşeme projesini hazırlamaktadır. Yüksek teknoloji bilgisayar ve bilgisayar yazılım programları ile çalışan ekiplerimiz cami ölçülerine uygun olarak döşeme planlarını gerçekleştirmektedir.

Ebrar Halı firmamızda bulunan profesyonel döşeme ekipleri bu projelere uygun döşeme işlemlerini yerine getirerek cami halısı duvardan duvara döşenmektedir. Cami halısı döşeme konusunda deneyimli ekiplerimiz desen uyumunu sağlayarak cami cemaatinin daha düzgün saf tutarak huzurlu bir ibadet yapmalarını sağlamaktadır.

Cami Halısı Fiyatları

Camiler için özel olarak imal etmiş olduğumuz camihalısı fiyatları belirlenirken dikkate alınan birkaç unsur bulunmaktadır. Cami halısı m2 fiyatları üzerinden hesaplanmaktadır. Cami ölçüleri alındıktan sonra kullanılacak cami halısı birim fiyat belirlemesi yapılmaktadır.

Ebrar Halı firmamız üretmiş olduğu halılarının camilerde kullanılacağını göz önünde tutarak müşterilerine cami halısı fiyat listesi üzerinden ıskontolar uygulamaktadır. Müşterilerimizin memnuniyetini kazanmak hizmetlerimizde önceliğimizdir. Bu sebeple müşterilerimize cami halısı en ucuz fiyatlarla sunulmaktadır. Yün cami halısı İstanbul dahil Türkiye’nin tüm il, ilçe, kasaba ve köylerine kadar Ebrar Halı güvencesi ile ulaştırılmaktadır.

Ebrar Cami Halıları

Ebrar Halı olarak sahip olduğumuz yüksek teknoloji dokuma makineleri ile en kaliteli cami halıları imalatını yapıyoruz. Firmamızda standart ölçülerle imalat yapılırken müşterilerimizin taleplerine uygun cami halısı ölçüleri dikkate alınarak özel dokumlar yapılmaktadır. Ebrar Halı firmamız uzun yıllar sektörde edinmiş olduğu bilgi ve birikimi en son teknoloji ile birleştirmiştir. Sektörde kazanmış olduğumuz bu kazanımlarla müşterilerimizin en kaliteli cami halılarını en uygun fiyatlarla almasını sağlıyoruz. Cami halısı metre fiyatı üzerinden en uygun koşullarda sağlanırken, nakliye ve montaj hizmetlerinde de üzerimize düşen kolaylığı sağlıyoruz.

Cami Halısı Çeşitleri

Ebrar Halı firmamız tarafından birçok renk, desen ve modelde farklı dokuma malzemeleri kullanılan cami halısı çeşitleri bulunmaktadır.

Ebrar Halı firmamızda bulabileceğiniz cami halısı çeşitleri arasında;

  • Yün Cami Halıları
  • Akrilik Cami Halılar
  • Yurt Halısı

Gibi çeşitler bulunmaktadır. Her bir cami halısı çeşidimizin kendi arasında renk, desen, dokuma türü ve model olarak geniş seçenekleri bulunmaktadır. Tüm cami halısı ürünlerimizde en kaliteli dokuma malzemeleri kullanarak dayanıklı ve kaliteli halılar imal ediyoruz.

Üretmiş olduğumuz cami halılarını ülkemizin her köşesine gönderme olanağımız vardır. Talep eden müşterilerimiz için özel tasarım halılar imal ediyoruz. Cami halısı imalatında geniş cami halı desenleri ve renk seçeneğimiz bulunmaktadır. Müşterilerimizin talepleri doğrultusunda istenilen yerde halıların cami zeminine döşeme hizmetlerini veriyoruz.

Cami Halısında Bulunması Gereken Özellikler

Camiler toplumun tümüne açık ortak kullanım yerleridir. Camilerin zemininde bulunan halıların da belirli niteliklere sahip olması gerekmektedir. Ebrar Halı olarak biz üretmiş olduğumuz cami halılarında aşağıda belirtilen özelliklerin bulunmasına önem gösteriyoruz.

Firmamızdan alacağınız cami halılarında bulunan özelliklerden bazıları şu şekildedir;

  • Kaliteli
  • Kolay temizlenebilir
  • Sağlıklı
  • Nem ve Rutubete dayanıklı
  • Isıya dayanıklı hemen alev almaz
  • Uzun yıllar rengi solmaz
  • Hava koşullarına dayanır

Ebrar Halı olarak üretmiş olduğumuz halılarla müşterilerimizin memnuniyetini kazanmayı hedefliyoruz. Bu sebeple imal etmiş olduğumuz cami halılarının yüksek niteliğe sahip olmasının yanında müşterilerimize en uygun fiyatlarla alma garantisini veriyoruz.

Akrilik Cami Halısı

Anadolu’ya ilk gelen Türkler burada bayındırlık çalışmaları yapmıştır. Anadolu’yu Türkleştirmeye ve İslamlaştırmaya çalışan Türkler burada Türk-İslam mimarisi olarak birçok cami ve medrese yapmıştır. Bu sayede Anadolu’yu kültürümüzden izler vererek ele geçirdik. Camilerin yapılması ile içinin süslenmesi geleneği de başlamıştır.

Çünkü Allah’ın evi güzel olmalıdır. Firmamız da bu misyon doğrultusunda 25 yıldır hizmet vermektedir. Camiler için elinden gelenin en iyisini yapan firmamız, bu sayede çok tercih edilen bir firma olmuştur. Bünyesinde farklı farklı çok sayıda cami halı modelleri bulunduran firmamız bu cami halı ölçüleri belirlerken camide birçok ölçüm yapar. Cami halılarının en karakteristik özelliği temiz olmasıdır. Bu özellik firmamızın cami halısı yaparken en çok dikkat ettiği özelliktir. Çünkü temizlik imandan gelir ve Allah’ın evi tertemiz olmalıdır.

Cami Halısı Nasıl Olmalıdır?

Cami halıları önceleri insanların sert zeminde namaz kılmaması amacı ile döşenmiştir. Daha sonra cami halısı nedir nasıl olmalıdır sorusu insanımız arasında tartışmaya açılmıştır. Cami halısı öncelikle temiz olmalı ve kokuyu tutmamalıdır. Çünkü alnı secdedeyken nefes alan mümin bu koku nedeni ile rahatsız olabilir.

Bu rahatsızlık da namaza tam anlamı ile odaklanmasına engel olur. Cami halısında olması gereken ikinci özellik ise yumuşak olmasıdır. Çünkü yumuşak olmayan halılar zeminle teması yeterince engelleyemez ve namaz kılan kişinin soğuk almasına ve sert zemin nedeni ile rahat oturmasına sebep olur.

Bu rahatsızlık da odaklanmayı engelleyeceğinden cami halıları ikinci olarak yumuşak olmalıdır. Ebrar halı olarak firmamız bu iki özellik üzerine cami halılarını üretmiş ve diğer özellikleri eklemiştir.

Cami halılarında bulunması elzem olan özellikleri şöyle sıralayabiliriz:

  • Kaliteli ısı yalıtımına sahip olması
  • Yanmaya karşı dayanıklılığının fazla olması
  • Tozu tutması ve kolay temizlenebilmesi
  • Rutubetten etkilenmemesi

Rutubetten etkilenmeyen halılar çok önemlidir çünkü abdestli ayaklar ıslak olduğundan halı kötü etkilenebilir. Firmamız tüm bu kriterlere bilimsel bir titizlik ile çalışmış ve halılarını bilimin ışığında üretmiştir.

Cami Halısı Modelleri

Camilerdeki halıların yumuşak ve koku tutmayan özellikte olması gerekir. Ebrar halı olarak biz de bu iki özelliği kendimize misyon edinmiş bulunmaktayız. Bu minvalde ürettiğimiz çok sayıda cami halısı modelleri bulunmaktadır. Bu modeller yapısına ve tasarımına göre cami halıları olmak üzere ikiye ayrılır. Cami halıları özelliklerine göre sınıflandırılır. Yapısına göre cami halıları sınıflandırılırken halının dokumasında hangi ürünün kullanıldığına bakılır.

Yapısına göre cami halıları şunlardır:

  • Akrilik cami halısı modelleri
  • Yün cami halısı modelleri
  • Polipropilen cami halısı modelleridir.

Ebrar halı olarak bizi bünyemizde yapısına göre halı çeşitlerinin tümünü bulundurmaktayız. Sipariş üzerine hemen cami halısı duvardan duvara döşemesini çok titiz bir şekilde yapmaktayız. Tasarımına göre cami halısı modelleri ise daha çok üzerinde cami halısı desenleri sayesinde sınıflandırılır. Tasarımına göre cami halıları daha çok göze hitap etmektedir.

Tasarımına göre cami halısı çeşitlerinden bazıları şunlardır:

  • Saflı cami halısı modelleri
  • Seccadeli cami halısı modelleri
  • Göbekli cami halısı modelleri

Ebrar halı olarak firmamız yapısına göre cami halısı modellerinde olduğu gibi tasarımına göre cami halısı modellerini de bünyesinde barındırmaktadır. İsteğe göre cami halısı deseni de dizayn etmekteyiz.

Cami Halısı Desenleri

Cami halısı bir camiye renk katan özelliklerden birisidir. Cami halısı boyutları camiye uygun olmalıdır. Cami halısı camiyi ferahlatan ve güzellik katan bir yapıda olmalıdır. Çünkü insanlar en önem verdikleri mekan olan caminin güzel gözükmesini ister. Camiye güzellik sağlayan en önemli etmen olan cami halılarının birçok çeşidi bulunmaktadır.

Bu çeşitler genel olarak cami halısı üzerinde yer alan desene göre çeşitlenir. Cami halısının üzerindeki desen, en az halının diğer özellikleri kadar önemlidir. Önemli olmasının birinci sebep camiye katacağı estetiktir. Hiç kimse dümdüz bir halı istemez.

Firmamız da sipariş alırken özel olarak istenilen desenleri sormaktadır. Hatta bu desenleri işlerken caminin bulunduğu yöredeki cemaat yapısına uygun desenler işler. Firmamızın bu denli titiz çalışmalarda bulunması da halk tarafından çok büyük takdirle karşılanmıştır. Desenlerin camiye katacağı estetik değer önemlidir ancak müminin kıldığı namaz daha önemlidir. Çünkü namaz kılarken kafa dik durmaz yere bakar.

Yerde de halı ve tabi olarak desenler vardır. Bu desenler odak bozucu şekilde olmamalıdır. Çünkü odağı bozulan insanımız namazı tam verimle kılamaz. Bu nedenden ötürü cami halısı üzerinde bulunan desenler estetik değer katarken bir yandan da insanların aklını kurcalamaması gerekir.

Kısaca anlatmak gerekirse cami halısı üzerinde bulunan desenler camiyi güzelleştirecek kadar estetik, odak bozmayacak kadar sade olmalıdır. Detaylar üzerindeki hassasiyeti üst düzeyde olan firmamız, cami halısı üzerinde bulunan desenler namaz kılan kişinin odağını bozmasın diye çok yoğun bir biçimde çalışmalar yaparak cami halısı üretmektedir.

Cami Halısı Döşeme

Cami halılarını döşemek biraz zordur. Ancak Ebrar halı olarak her zorluğu kolayca aşmaktayız. Cami halısı siparişi verildikten hemen sonra siparişinizi verdiğiniz cami halısı titiz bir çalışma ile anında üretilir. Bu titiz çalışmalardan sonra gelen safha Cami halı döşeme işlemleridir.

Firmamız verilen sipariş ardından hemen cami halısını döşemeyi adet edinmiştir. Siparişten sonra üretilen halı ile kaliteli ekiplerimiz hemen camiye gelir. Önceden verilen cami halısı ölçüleri üzerine biraz daha ekleyerek büyükçe bir cami halısı ile gelen ekibimiz önce halının serileceği yüzeyi tertemiz eder.

Daha sonra cami halısı ölçüler dahilinde camideki tüm yüzeylere yerleştirilir. Bu yerleştirme işleminden sonra arta kalan cami halıları da caminin hizmetine bırakılır. Cami halısının döşenmesinin ardından eğer bir sorun oluşursa ekibimiz ışık hızı ile gelerek sorunu halletmektedir.

Firma olarak kaliteli çalışanları bünyesinde bulundurmayı insanımıza borç bilmekteyiz ve bu kaliteli ekip de işini en iyi şekilde icra etmektedir.

Cami Halısı Fiyatları

Firmamızdan cami halısı sipariş verirken aklında bir cami halısı fikri olmayan müşterimize cami halısı katalog sunmaktayız. Bu kategoriler doğrultusunda kafası karışık olan müşterimiz cami için uygun olan halıyı kolaylıkla seçer. Sunduğumuz cami halısı kataloğunda cami halısı desenlerinden, cami halısı renklerine kadar birçok özellik ayrıntıları ile yer alır.

Fiyatlarımız cami halı boyutları olarak ayrılır. Ebrar cami halısı olarak müşteri memnuniyetini ön planda tutmaktayız. Cami halısı İstanbul halkı ve tüm halkımız için önemlidir ancak fiyatı da uygun olmak zorundadır. Firmamız cami halısı fiyatları belirlerken kâr amacını çok alt düzeyde tutmuş, temel amacını camileri güzelleştirmek olarak belirlemiştir. Cami halısı metre fiyatı olarak belirlenir.

Cami ölçülerine göre sipariş ettiğinizden fazlası istenmez. Firmamız diğer firmalardan daha ucuza cami halısı m2 fiyatları belirlemiştir. Firmamız, paradan çok müşterisini düşünen bir yapıda olduğu için çok sayıda tebrik almıştır. Sadece cami halısı üretmeyen firmamız otel halıları da yurt halıları da üretir. Kişi sipariş verirken bu konular hakkında bilgilendirilir.

Aktilik Halı

Akrilik halı bir halı çeşididir. Cami halısı akrilik olarak bilinir. Akrilik halı yün elyafa yakın bir elyaf türüdür. Yüne benzemesi nedeni ile çok sık tercih edilir ve daha çok ilmekli halılarda yaygın bir biçimde kullanılır.

Akrilik halının üretiminin çok olmasındaki temel sebep ucuz fiyatlı olması ve yün halı hissi vermesidir. Güneş ışığını soğurup solmayan bir yapısı olan akrilik halı lekelere karşı çok dirençlidir. Cami halısı dokuma işlemi yapılırken en çok dikkat ettiğimiz durum halının leke tutmaması özelliğidir. Çünkü camiye günde yüzlerce ayak girmektedir ve cami halısının kirlenmesi çok olağandır.

Akrilik cami halısı birim fiyat genel olarak boyutlarına göre belirlenmektedir. Ebrar halı olarak firmamız cami halısı en ucuz denilince akla gelen birinci firma olarak insanların aklında yer edinmiştir. Ebrar halı olarak bünyemizde halı boyutları ile uygun cami halısı fiyat listesi bulundurmaktayız. Müşteriler gönül rahatlığı ile bu listeye bakarak kendisine uygun fiyatı seçer.

Cami Halısı Renkleri

İnsanlara cami halıları için renk seçimini de Ebrar halı olarak sunmaktayız. Her renk bünyemizde bulunmasına rağmen sipariş verenler caminin atmosferine uygun olarak abes renkleri tercih etmemektedir.

Ebrar halı olarak firmamızdan en çok sipariş edilen cami halısı renk mavi rengidir. Hem abes olmaması hem de insanın ruhunu daraltmaması nedeni ile insanların bu renge yöneldiğini düşünmekteyiz. Ancak oteller ve yurtlar için de halı ürettiğimiz için her renk bünyemizde bulunmaktadır. Cami halı desenleri ile cami halısının rengi uyum içinde olmalıdır. Aksi takdirde üretilen halı cami halısı deseni açısından estetik bir duruş göstermez.

Ebrar halı olarak müşterilerimize bu yönde tavsiyeler de vermekteyiz. Cami halısı ebatları ile rengi de birbirine estetik açıdan uyum göstermelidir. Ebrar halı olarak tüm bu kriterlere çok titiz bir biçimde uymaktayız ve uymaya devam edeceğiz.